logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Content Image 1

Waarom mag je een elektrische auto niet slepen?

Een elektrische auto mag je over het algemeen niet slepen. Dat heeft enkele redenen. Wat is het gevolg voor de wasstraat?

Een elektrische auto mag je over het algemeen niet slepen. De elektromotor werkt namelijk vaak ook als generator. Bij het slepen zou de elektromotor elektriciteit opwekken, zoals bij regenereren het geval is. 

Neem contact met ons op

Vooral als hoogspanningssysteem niet actief is

Met een elektrische auto in de wasstraat

 

Als de energie stroomt zonder dat het systeem voor de hoogspanning actief is kan er schade aan de besturingselektronica ontstaan. De aandrijfas kan daarom geen contact hebben met het wegdek. Als je op elke as een elektromotor hebt, dan zal hij namelijk steeds blijven opladen.

Sommige creatieve automobilisten hebben geprobeerd om op deze manier hun lege accu op te laden: door zichzelf door een andere auto te laten slepen. Dat is strikt genomen wel mogelijk als je naar de techniek kijkt maar experts raden deze praktijk toch af.

Kun je trouwens wel met een elektrische auto in een wasstraat? Immers: daar word je ook langs de borstels gesleept. De afstand in een wasstraat is echter niet groot. Daarnaast is de snelheid erg laag. Je zult het hoogspanningssysteem dus niet zo snel overbelasten. Als je elektrische auto de mogelijkheid heeft van een N-stand in de versnellingsbak kun je die dus gewoon inschakelen.. 

Elektrische auto kun je wel slepen in N-stand

Let op bij hijsen van een elektrische auto

 
 

Op deze regels zijn wel een paar uitzonderingen van toepassing. Sommige elektrische auto's kun je ​​in de versnellingsstand N (neutraal) slepen. Het instructieboekje van je auto geeft daarover meer achtergronden.

Bij het ophijsen van een elektrische auto moet je er ook op letten dat er bij de draagpunten geen elektrische hoogspanningscomponenten zijn geplaatst. 
 

Morgen Internet - Zorgeloos website