Hagelschade

 

Het zal je maar overkomen: een hagelbui tijdens een verder zonovergoten vakantie; luifel weg, caravan gehavend, ruiten stuk. Hagelstenen zo groot als eieren richten een ware ravage aan je geliefde auto, caravan of camper. Goed om te weten dat Meijers Caravan en Camperherstel de vakmensen heeft die uw dierbare bezit weer in goede staat terugbrengen. Zodat u weer netjes en veilig op weg kunt.

De herstelwerkzaamheden na hagelschade:

Een caravan of camper welke een hagelbui met flinke hagelstenen over zich heen heeft gehad, is herkenbaar aan de vele deukjes in het caravan dak en aan beschadigingen aan één of meer wanden.

Omdat een onweersbui waaruit de hagel valt vaak gepaard gaat met (draaiende) rukwinden komt het meer dan eens voor dat een caravan behalve het al beschadigde dak, ook aan meer dan één wand beschadigingen oploopt. 

Dakschade

De dakplaat van een caravan kan bestaan uit een vast verlijmde dakplaat (sandwichconstructie) of een losliggende dakplaat welke alleen aan de randen en rond de dakluiken is vastgezet. Bij een vast verlijmde dakplaat wordt in de meeste gevallen de nieuwe dakplaat op de oude dakplaat vastgelijmd. Nadeel bij deze methode is dat door het gewicht van nieuwe dakplaat (al snel 50 kg) het laadvermogen van de caravan vermindert. Bij een losse dakplaat wordt de oude dakplaat eerst verwijderd.

Wandschade

Bij schade aan de wanden zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan in het geval van enkele kleine deukjes de wand zelf wordt gerepareerd via de Profile-Repair methode. Wanneer door de vele deukjes de voorgaande methode (economisch gezien) niet mogelijk is, wordt het betreffende deel van de zijwand (een zijwand bestaat altijd uit twee aluminium platen) vernieuwd. Er zijn hierbij weer twee mogelijkheden: de nieuwe plaat wordt over de oude plaat heen geplakt, of de oude plaat wordt eerst verwijderd. In het eerste geval wordt de caravan weer wat zwaarder met de consequentie van minder laadvermogen.

 

Meijers Caravan en Camperherstel in IJzendijke repareert iedere vorm van hagelschade 
Of het nu een compleet dak betreft, de zijwanden, achterwand of voorwand, voor ons geen enkel probleem. 

600_schermafbeelding_2015_11_24_om_10_29_43.png

Uiteraard gebruiken wij uitsluitend originele onderdelen en u kunt in overleg met ons de reparatie op een gewenst tijdstip uit laten voeren.

Na reparatie ontvangt u van Autoschadeteam Meijers 4 jaar garantie op de door ons uitgevoerde reparatie.

Meijers is gecertificeerd door de FOCWA en BOVAG wat een onafhankelijke waarborg is voor de kwaliteit van ons werk.